Medisch Webdesign

Kleurgebruik in webdesign

De kracht van kleuren wordt nog wel eens onderschat. Zeker bij het laten maken van een website is kleurgebruik een belangrijk onderdeel. De kleur van een knop bepaalt in grote mate of de website bezoeker er op klikt. Medisch webdesign heeft enkele kleuren met de bijbehorende kenmerken voor u op een rij gezet.

 

Rood

De kleur rood brengt dingen in beweging en zorgt voor sterke emotionele reacties. Gebruik deze kleur niet te veel. Het is geschikt om kleine onderdelen van een website er uit te laten springen. Rood is te gebruiken voor entertainment, commerciële zaken en gezondheidszorg. De kleur is niet geschikt om luxe of natuurlijke producten te promoten op de website.

Geel

De kleur geel staat voor blijdschap, optimisme en jeugd. Het is staat ook voor goedkoop. Gebruik de kleur geel vooral om mensen een aangenaam gevoel te geven. De kleur is ook zeer geschikt voor een call to action button bijvoorbeeld. Laat de kleur geel niet overheersen in het gehele design van een website.

Oranje

Oranje is vrolijk, warm, ambitieus en geeft energie. Het is een kleur die goed opvalt binnen een design. Ook zeer geschikt om uit te nodigen tot doorklikken op een button of banner. De kleur kan wel snel gaan overheersen wat de vormgeving niet ten goede komt. Gebruik dus oranje voor details en niet als achtergrondkleur.

Groen

Dit is de kleur van harmonie en balans. Gemakkelijk te associëren met natuur, voedsel en gezond. Binnen een webdesign kan het prima gebruikt worden om rust te brengen. De kleur groen is zeer geschikt voor medische websites. De kleur is minder geschikt voor luxe goederen of technologie.

Blauw

De kleur blauw is bijzonder populair bij ontwerpers. Logisch omdat het staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid, kracht en wijsheid. Deze kleur is ook erg geschikt voor websites van ziekenhuizen, huisartsen, apotheken, klinieken en andere gezondheidsinstellingen. Pas wel op met te veel blauwe vlakken in het ontwerp want blauw is ook een koude kleur.

Paars

In de creatieve sector wil men nog wel eens paars gebruiken als huisstijl kleur. De kleur is overheersend, mysterieus, krachtig en rijk. Niet erg geschikt voor medische instellingen behalve in de hoek van yoga, massage en sauna, waar paars wel geschikt is. Ook al is paars een opvallende kleur, het is niet geschikt voor call to action buttons of banners.

Bruin

Een warme kleur die goed te gebruiken is voor natuur producten. Als de kleur overheerst in het design zal dit al snel als saai worden ervaren. Bruin is ook niet geschikt voor medische bedrijven.

Zwart/wit

Vrijwel alle websites hebben tegenwoordig een witte achtergrond en zwarte letters. De zwarte achtergrond is echt uit de mode geraakt. Dat komt omdat een zwarte achtergrond een naar gevoel oproept bij de internet bezoekers.

Alhoewel we in bovenstaande tekst nog niet alle kleuren van de regenboog hebben besproken is dit wel een solide basis voor als u als huisarts, ziekenhuis of kliniek wilt beginnen met een nieuwe website. Wilt u ook gebruik maken van de overige kennis van ons internetbureau? Maak dan telefonisch een afspraak op tel. 010 795 48 18 of stuur een offerteaanvraag.

offerte-aanvragen

© Medisch Webdesign

Over ons

Medisch Webdesign is een samenwerkingsverband tussen webdesignbureau Multisant en dhr. Schot, communicatiemanager in de gezondheidszorg. Lees meer

Contactgegevens

  • Ludolf de Jonghstraat 41N, 3043 JD Rotterdam
  • 010 795 48 18