Medisch Webdesign

Trends in Medisch Web Design voor 2015

responsive design medisch webdesign

Ieder jaar komen er nieuwe trends op en andere verdwijnen. Dat is goed voor een veelzijdige en afwisselende (internet)wereld. Het zorgt ervoor dat webdesigners zichzelf niet eindeloos gaan herhalen en het prikkelt de creativiteit. Bij Medisch Webdesign kijken wij graag vooruit en verwachten we veel van de volgende trends.

 

Responsive design

responsive design medisch webdesign

 De evolutie van het pre-responsive tijdperk naar het responsieve tijdperk zet zich dit jaar definitief door. Het internetgebruik op mobiele telefoon blijft maar groeien en de noodzaak van een website die zich daarop aanpast is nu enorm. Ook de techniek om dit op een professionele manier te doen wordt steeds beter. De groeipijn is er uit en webdesigners zijn nu massaal enthousiast over responsieve designs.

Transparante lagen

Dit doet denken aan de tijd dat Quarck Xpress en Illustrator voor het eerst de mogelijk boden om transparantie in kleurvlakken te gebruiken. De periode na die updates waren transparante kleurvlakken ook meteen de trend. Nu CSS3 ook met deze optie komt zullen we het weer veel gebruikt zien worden.

Nieuwe domeinextenties

nieuwe domeinnamen

De oude domeinextentie van Nederland (.nl) raakt overvol en een uitbreiding is daarom zeer welkom. Voorbeelden van nieuwe domeinextenties zijn .music en .frl (friesland) de mogelijkheden zijn straks vrijwel onbeperkt. Vooralsnog heeft het geen toegevoegde waarde voor de vindbaarheid in Google maar het kan wel goed werken om zaken te verduidelijken. Een overstap van een bestaande domeinnaam met .nl naar een nieuwe domeinextentie raden we af. De oude domeinnaam heeft waarde voor Google opgebouwd die een nieuwe domeinextentie nog moet opbouwen.

Adaptive webdesign

Bij adaptieve webdesign past niet alleen het design zich aan naar het device (mobiele telefoon, tablet of desktop) maar ook functionaliteiten wisselen per device. Een „Zoek locatie dichtbij” functie heeft alleen nut op een telefoon met locatie detectie. Flat Design zet door Heldere kleuren, strakke vlakken; het flat design zet zich nog wel even door. Less is more blijft ook in het design van toepassing.  

Bovenstaande trends zullen zich ook bij de medische websites manifesteren in 2015. Zorg dat uw bedrijf bij de tijd blijft. Medisch Webdesign helpt u er graag bij.

© Medisch Webdesign

Over ons

Medisch Webdesign is een samenwerkingsverband tussen webdesignbureau Multisant en dhr. Schot, communicatiemanager in de gezondheidszorg. Lees meer

Contactgegevens

  • Ludolf de Jonghstraat 41N, 3043 JD Rotterdam
  • 010 795 48 18