Medisch Webdesign

Website maken voor huisartsen

afspraak module huisartsen

Iedere beroepsgroep en sector heeft zijn eigen specifieke wensen voor een website. De huisarts heeft een eigen website om zowel nieuwe patiënten te werven als om bestaande patiënten te informeren.

 

Goede informatie scheelt veel telefoontjes

afspraak module huisartsen

Een telefoniste of doktersassistente kan al snel een nuttige lijst maken met veel gestelde vragen per telefoon.  Wanneer de huisarts deze informatie overzichtelijk op de website kan aanbieden zal dat aanzienlijk schelen in het aantal telefoontjes. Tijd die de medewerkers vaak goed kunnen gebruiken voor extra aandacht aan de patiënten die bij u binnen zijn. Zorg ook voor een goede professionele foto van de huisarts zelf. Veel patiënten zullen op basis van de foto beslissen of ze zich prettig bij u zullen voelen.

Inschrijfformulier voor nieuwe patienten

Maak het nieuwe patiënten makkelijk.  Wanneer mensen verhuizen zullen ze op zoek gaan naar een nieuwe huisarts. Als ze een huisarts gevonden hebben op internet willen ze zich makkelijk en snel in kunnen schrijven, ook in de avond of in het weekend. Een professioneel inschrijfformulier is daarom erg belangrijk.

Online agenda, wel of niet?

Het is ook mogelijk om een online agenda in de website te integreren. Zo kunnen patiënten zelf een  afspraak inplannen. Niet alle huisartsen vinden dat prettig omdat een telefonisch contact met de doktersassistent veel voordelen heeft.

Wat kost een nieuwe website voor een huisarts?

Aangezien de meeste huisartsen een redelijk eenvoudige website nodig hebben is een budget tussen de 1000 en 2000 euro ruim voldoende om een goede en professionele website te laten maken.

Zorg ervoor dat uw website voor uw huisartsenpraktijk aan de volgende eisen voldoet:

  • U kunt zelf de inhoud bijhouden (CMS systeem)
  • De website is mobiel vriendelijk (past zich aan bij gebruik op telefoon of tablet)
  • De website is goed vindbaar in Google
  • De website sluit goed aan bij de doelgroep

Wilt u meer informatie over het laten maken van een website voor uw huisartsenpraktijk? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een van onze medewerkers.

© Medisch Webdesign

Over ons

Medisch Webdesign is een samenwerkingsverband tussen webdesignbureau Multisant en dhr. Schot, communicatiemanager in de gezondheidszorg. Lees meer

Contactgegevens

  • Ludolf de Jonghstraat 41N, 3043 JD Rotterdam
  • 010 795 48 18